fbpx
Сьогодні
Відео 19:43 25 Січ 2022

Розпочалися випробування пускової установки комплексу "Нептун"

ДП "Луч" спільно з СКТБ "УкрІннМаш" почали ходові випробовування першої серійної пускової установки протикорабельного комплексу "Нептун"

 Про це повідомляє "Defense Express".

Під час цих тестів була перевірена робота гідравліки установки та її аутригерів в зимових польових умовах.

Нагадаємо, контракт на перший дивізіон наземного берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун" був підписаний між Міністерством оборони України та ДККБ "Луч" наприкінці 2020 року.

Його передача ВМСУ запланована на перший квартал 2022 року.

На відміну від машин комплексу, що проходив державні випробування (на шасі КрАЗ), серійна версія буде розміщена на чеській платформі Tatra.

 

Новий варіант пускової установки УСПУ-360 комплексу РК-360МЦ "Нептун" на шасі Tatra можна було побачити під час військового параду у серпні 2021 року

До складу такого дивізіону входить 19 спецмашин (по шість пускових, транспортно-заряджаючих та транспортних машин й один рухомий командний пункт РКП-360).

Його озброєння складається з 72 крилатих ракет Р-360.

За інтеграцію комплексу на чеське шасі відповідає приватна компанія СКТБ Корпорація "УкрІннМаш".

Вона минулого року виконувала аналогічні роботи з двома машинами мобільного багатофункціонального радіолокаційного комплексу "Мінерал-У".

Станом на жовтень 2021 року ці РЛС завершили комплекс заводських випробувань та готуються до державних.

Варто додати, що наприкінці грудня минулого року, також стало відомо, що Міноборони профінансувало виготовлення другого дивізіону "Нептун" (загалом військові планували придбати від трьох до п'яти дивізіонів).

Крім цього, в передноворічному інтерв'ю Командувач ВМСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа повідомив про ймовірність початку випробувань у 2022 році "морського" варіанту "Нептуна".

За його словами, наразі в України вже є морська випробувальна платформа для розміщення дослідних зразків вітчизняного протикорабельного комплексу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: