fbpx
Сьогодні
Відео 22:59 25 Січ 2022

На борту літака зі США знаходилося близько трьох сотень "Джавелінів"

США передали Україні близько 300 протитанкових комплексів Javelin у пакеті безпекової допомоги, що надійшла літаком до аеропорту "Бориспіль" 25 січня

Про це повідомляється на facebook-сторінці посольства США в Україні та twitter-сторінці міністра оборони Олексія Резнікова

Це вже третій пакет військової  допомоги від США.

На борту було близько 79 тонн озброєння, зокрема 300 Джавелінів.

Це частина пакету озброєння, яке США надають Україні в розмірі 200 мільйонів доларів.

"Джавеліни в Києві! З'явився новий вантаж охоронної допомоги – пускові установки і ракети – загальною вагою близько 80 тонн. Ми очікуємо прибуття 4-го від великої зграї птахів найближчим часом. Дякуємо нашому стратегічному партнеру", наголосив міністр оборони Резніков.

Довідка.

Javelin – це переносний протитанковий ракетний комплекс американського виробництва. Його ракета має новітню технологію, завдяки якому операторові не потрібно коригувати та супроводжувати заряду до цілі після запуску. Ракета сама знаходить ціль.

Javelin призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості, на кшталк, гелікоптерів або БПЛА.

Як повідомляла Рубрика раніше, літак з третьою частиною допомоги приземлився в "Борисполі" близько 16:00 25 січня.

Також, у ніч на 22 січня до Києва прибула перша частина військової допомоги від Сполучених Штатів, зокрема близько 90,7 тонн летальної зброї й боєприпасів, а 23 січня – друга частина, "понад 80 тонн зброї".

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: