fbpx
Сьогодні
10:28 25 Січ 2022

Бурбі пропонували посаду посла в Австралії в обмін на заперечення факту операції щодо "вагнерівців"

В обмін на заяву для преси про те, що спецоперації щодо "вагнерівців" не було, колишньому начальнику військової розвідки Василю Бурбі пропонували посаду посла в Австралії.

Про це він заявив в інтерв'ю "УП".

"В лютому місяці мені було повідомлено те, що я маю заявити в пресі, що операції не було. Після того мені буде запропонована посада посла в Австралії. "Я і кенгуру" називається посада", – сказав Бурба.

При цьому він додав, що в разі відмови йому погрожували забрати державну дачу в "Конча-Заспі", зняти охорону, порушити щодо нього кримінальні провадження і заборонити виїзд з України.

"Четвертий пункт був для мене смішний, але він підтвердився потім", – додав Бурба, маючи на увазі анулювання йому та кільком іншим розвідникам закордонних паспортів.

При цьому експосадовець додав, що також погрожували звільнити з державної служби близького родича.

"На пропозиції я не погодився. І події почали розвиватись дуже швидко. Це була середа. А у четвер увечері на телефон помічника з будинку відпочинку, що контракт зі мною розрививається. Хоча за умовами договору, має бути за місяць повідомлення. Ми не мали боргів, не порушували жодного пункту договору. В п'ятницю моя дружина вранці виїжджає, завозить дитину в школу, повертається о другій години дня, а її не пускають у державну дачу", – розповів він про розвиток подій.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: