fbpx
Сьогодні
16:00 24 Січ 2022

У ПАРЄ обрали нового очільника: що про нього відомо

Фото: PACE

Новим президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став представник від Нідерландів Тіні Кокс. В ході голосування він отримав 164 голоси.

Про це йдеться у Twitter ПАРЄ.

"Вітаємо тіні Кокса (Нідерланди, UEL), який щойно був обраний новим президентом Парламентської асамблеї", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, Кокс набрав 164 голоси. Інший кандидат від України – Марія Мезенцева набрала 80 голосів.

Кандидатуру Мезенцевої запропонували 40 колег з різних країн і майже всіх партій ПАРЄ, крім тієї, від якої балотувався депутат з Нідерландів.

Що відомо про Тіні Кокса?

Мартінус Йозефус Марія "Тіні" Кокс — голландський політик, член Соціалістичної партії, депутат Сенату від цієї партії та голова її фракції в Сенаті з 10 червня 2003 року. Кокс відомий своєю проросійською позицією у ПАРЄ.

Як нагадує Радіо Свобода, Тіні Кокс, зокрема, у 2014 році очолював ліве крило ПАРЄ. Тоді, на початку російської агресії, він заявляв, що мешканці української Донеччини нібито "дивляться на Росію як на альтернативу" через "внутрішні проблеми України".

У квітні 2019 року він підготував доповідь "Роль і місія ПАРЄ: головні виклики майбутнього", у якій обстоював створення альтернативного механізму запровадження санкцій проти країн, які порушують принципи Ради Європи.

Нагадаємо, 24 січня 2022 року в Страсбурзі почалася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Під час відкриття сесії, коли відбувається процедура перевірки повноважень національних делегацій, Україна і країни неформальної групи Baltic plus – Латвія, Литва, Естонія, Грузія і Польща – оскаржили повноваження Росії в ПАРЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: