fbpx
Сьогодні
19:19 24 Січ 2022

РНБО провела термінове засідання через загрозу РФ: що потрібно знати

У понеділок, 24 січня, відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України. Воно було присвячене загрозі вторгнення Росії.

Також на зустрічі обговорювався стан справ у сфері економіки, енергетики та протидії коронавірусу.

Про підсумки засідання на брифінгу розповів секретар РНБО Олексій Данілов

Що потрібно знати

Секретар РНБО зауважив, що ситуація навколо агресії з боку Російської Федерації є контрольованою, у зв'язку з чим важливо зберігати спокій.

"Ситуація є абсолютно контрольованою. Для нас не є нічого нового у тому, що на сьогоднішній день відбувається. Я хочу, щоб ми усі з вами розуміли: у кожної країни є свої завдання, кожна країна дбає про свою країну. Коли відбуваються ті, чи інші речі – ми маємо з вами перш за все аналізувати спокійно й зробити висновки для нашої країни", – додав Данілов

За словами Данілова, для паніки немає жодних приводів.

"Ситуація яка є, вона є цілком для нас зрозумілою. Немає ніяких на сьогоднішній день приводів для того, щоб ми з вами панікували. Я б просив, щоб ми усі були з вами в спокої", – заявив Данілов.

Також обговорювалося питання про кібератаки 14 січня.

Також виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який розповів про ситуацію з економікою.

Він заявив, що Уряд очікує, що Міжнародний валютний фонд перегляне програму для України. Імовірно, це може відбутися в лютому цього року.

"Ми зараз працюємо з МВФ. Практично кожен день проходить співпраця міністерств з місією МВФ. Очікуємо в лютому наступного перегляду діючої програми Міжнародного валютного фонду і, звичайно ж, працюємо над майбутнім продовженням наступних програм МВФ", – заявив Шмигаль.

Своєю чергою, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні прогнозується збільшення числа випадків коронавірусу у два рази, в порівнянні з хвилею, яка була восени минулого року.

Нагадаємо, Зеленський проводив засідання Ради національної безпеки й оборони.

Раніше Джонсон заявив, що можливе вторгнення РФ в Україну стане "новою Чечнею".

Як повідомляла Рубрика, Велика Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їхніх родин.

Раніше з'явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів. Це відбувається на тлі побоювань про розширення Росією військової агресії в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: