fbpx
Сьогодні
19:54 24 Січ 2022

Ляшко заявив, що завдяки вакцинації проти COVID-19 в Україні врятували 18 тисяч життів

Фото: Укрінформ

У понеділок, 24 січня, після засідання Ради національної безпеки і оборони України міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що завдяки вакцинації проти COVID-19 в Україні врятували життя 18 тис. людей.

Про це міністр сказав під час брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Хотів би назвати одну цифру – 18 тис. Це кількість врятованих життів, як мінімум, яке сьогодні, як показує математичне моделювання, врятувала вакцинація проти COVID-19. І якщо в нас буде зростати кількість вакцинованих, і будемо збільшувати як бустерну вакцинацію, так і основний курс щеплень, який складається з 2-х щеплень, то цю хвилю, попри велику кількість випадків, яка прогнозована буде в Україні, ми пройдемо більш спокійно, ніж в попередній хвилі", – сказав Ляшко.

Очільник МОЗу додав, що станом на 24 січня в Україні відмічається зростання кількості випадків COVID-19. Збільшується також кількість госпіталізацій, проте, за словами Ляшка, цей показник збільшився лише на 5%.

Міністр наголосив, що у порівнянні з хвилею, яка була у жовтні-листопаді 2021 року, кількість випадків COVID-19 збільшиться як мінімум у два рази. Водночас інші показники навпаки підуть на спад, зокрема, завдяки вакцинації.

"У той же час госпіталізацій буде менше. Кількість смертей повинна бути також менша. Це завдяки тому, що значно зросла кількість імунізованих людей в Україні завдяки вакцинації, і завдяки тому, що все ж таки штам "Омікрон" порівняно з його перебігом в європейських країнах менш агресивний", – сказав Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: