fbpx
Сьогодні
08:50 24 Січ 2022

Держдеп США наказав родинам дипломатів та співробітників посольства евакуюватися з України

Державний департамент США наказав сім'ям дипломатів та співробітників посольства евакуюватися з України. Самі ж працівники можуть це зробити за бажанням.

Про це йдеться в оновлених рекомендаціях щодо поїздок від Держдепу.

«23 січня 2022 року Держдепартамент санкціонував добровільний від'їзд державних службовців США та наказав виїхати членам родин («обовʼязковий відʼїзд») державних службовців США з посольства у Києві через триваючу загрозу російських військових дій. Громадянам США в Україні варто розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що ситуація в Україні наразі непередбачувана і може різко погіршитися у зв'язку з російськими воєнними діями. Тому це може вплинути на можливості і роботу посольства США у Києві. Тому Держдеп наразі не рекомендує американцям їхати до України через спалах коронавірусу та російську загрозу.

Держдеп оновив рекомендації і для Росії, теж не рекомендуючи їхати туди. Особлива увага приділялася прикордонним регіонам з Україною, також американцям не радять перетинати російсько-український кордон.

19 січня CNN, Bloomberg і низка інших ЗМІ повідомили з посиланням на джерела, що посольство США в Україні попросило Держдепартамент дозволити відʼїзд другорядних співробітників дипмісії і їхніх сімей. Кореспондент Fox News повідомляв, що Держдеп наказав розпочати евакуацію у понеділок, 24 січня. Однак у самому Держдепі всі ці повідомлення спростовували.

Росія стягнула до кордонів України війська, західні ЗМІ повідомляють, що в масштабному вторгненні можуть брати участь до 175 тисяч російських військових.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: