fbpx
Сьогодні
12:11 23 Січ 2022

Про наміри Кремля встановити "зручного" лідера України підтвердила розвідка США

Американська розвідка підтвердила інформацію про наміри Кремля встановити в Україні проросійського лідера

Про це пише Рубрика, посилаючись на ЗМІ.

Нагадаємо, що вчора, 22 січня МЗС Великої Британії заявило, що Кремль хоче встановити проросійського лідера в Україні. Потенційний кандидат − Мураєв.

На цю заяву зреагувало МЗС РФ і назвало інформацію Великої Британії про такі плани дезінформацією та провокацією.

"Розповсюджена МЗС Великої Британії дезінформація — ще одне свідчення того, що саме країни НАТО на чолі з англосаксами займаються ескалацією напруженості навколо України. Закликаємо МЗС Великої Британії припинити провокаційну діяльність, поширювати нісенітницю та сконцентруватися на вивченні історії татаро-монгольського ярма", заявили в МЗС Росії.

Водночас джерела CNN заявили, що розвідка США також має інформацію про плани РФ встановити в Україні проросійського лідера.

"Так, ми бачили розвіддані про те, що Росія шукає способи звести до мінімуму війну, що триває. Це включає такі речі як встановлення дружнього уряду та використання своїх шпигунських агентств для розпалювання інакодумства", — сказало одне з джерел.

Сам же Євген Мураєв, якого в МЗС Великої Британії назвали потенційним кандидатом сказав CNN, що "нічого коментувати ці звинувачення, оскільки він є громадянином України й досі перебуває під російськими санкціями".

Довідка.

22 січня Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що Росія готує змову, щоби встановити проросійське керівництво в Україні.

Окрім того, у Великій Британії заявили, що багато колишніх українських політиків підтримують зв'язки з російськими спецслужбами.

Міністерка закордонних справ Ліз Трасс заявила, що ця інформація "проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає змогу зрозуміти мислення Кремля".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: