fbpx
Сьогодні
22:18 23 Січ 2022

Порошенко заявив, що його не пускають за кордон за вказівкою Зеленського

Експрезидент Петро Порошенко, якому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, заявив, що його не пускають на засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО за вказівкою президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться у зверненні Порошенка, повідомляє "Європейська солідарність".

"Є запрошення від НАТО в штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу. Є рішення парламенту України, що "Європейську солідарність" в Парламентській Асамблеї НАТО представляю саме я. Є подання глави про склад української делегації в Міжпарламентській Раді Україна-НАТО за моєю участю. Є врешті решт квиток до Брюсселя – і, що важливо, квиток назад", – сказав він.

"Я наголошую, що особисте зобов'язання, яке на мене наклав суд, не забороняє закордонні відрядження, потрібен лише дозвіл слідчих. Але особисто Зеленський дав вказівку заблокувати мені виїзд з України і зірвати всі мої міжнародні зустрічі, які були заплановані на цей тиждень. І ця заборона виглядає як переконливий доказ політично вмотивованих переслідувань опозиції з боку влади – під час війни".

"Яку вавку в голові треба мати, щоби в умовах загальноєвропейської військової тривоги чинити перешкоди моїй дипломатичній діяльності? Адже вона націлена на захист України і страхує її від провалів некомпетентного керівництва", – запитує Порошенко.

Він також зазначив, що з початку року Зеленський ще жодного разу не скликав РНБО щодо ситуації на кордоні з Росією та Білоруссю.

"Зате вже кілька разів збирав наради для тиску на Апеляційний суд. Щоб замість особистого зобов'язання запроторити мене за грати. Це його з Коломойським мрія", – заявив Порошенко.

Раніше у "Європейській солідарності" анонсували, що на запрошення Парламентської асамблеї НАТО Порошенко планує 24 січня здійснити візит до Брюсселя для участі у засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: