fbpx
Сьогодні
16:20 23 Січ 2022

Lufthansa змінює нічні рейси до України через "політичну напругу"

В авіакомпанії називали причиною перенесення рейсу політичну ситуацію, через що екіпаж не може залишатися на ніч в Україні

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на сторінку в Facebook  екс-народної депутатки Вікторії Войцицької.

За її словами, літак Lufthansa мав вилетіти з Мюнхена о 21:00 суботи 22 січня і прибути до Києва о 00:10. Однак, виліт перенесли на 6 годину ранку неділі, 23 січня.

За словами Войцицької, в авіакомпанії причини переносу рейсу пояснили тим, що "екіпаж Lufthansa не може залишатись в Україні на ніч через політичну ситуацію".

"Доречі, авіалінія відмовилась компенсувати будь-які витрати саме через "політичну нестабільність", хоча пасажири були вимушені чекати більше 8 годин на літак", – зазначила Войцицька.

У коментарі "Європейській правді" колишня голова Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська, яка також летіла цим рейсом, підтвердила, що представники авіакомпанії на стійці реєстрації, а потім і в салоні літака називали причиною перенесення рейсу саме політичну ситуацію.

"Не дозволяємо своїм екіпажам залишатися на ніч через політичну ситуацію в Україні", – процитувала Цибульська пояснення працівників Lufthansa. Водночас, за її словами, ночівлю в готелі авіакомпанія оплатила.

"Європравда" також зазначає, що Lufthansa перенесла на ранок наступного дня два рейси з Франкфурта до Києва, заплановані на 22 і 23 січня о 17:10.

Водночас, "Австрійські авіалінії", які входять до групи Lufthansa, наразі не переносили вечірній рейс із Відня до Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: