fbpx
Сьогодні
10:39 22 Січ 2022

Зеленський у День Соборності звернувся до українців

Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Соборності України

Про це повідомляється на сайті Президента України, пише Рубрика.

"Сьогодні відзначаємо 103-ю річницю від дня проголошення Універсалу про об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в соборну Україну.

22 січня 1919 року урочиста подія на Софійській площі в Києві зібрала десятки тисяч українців.

Проголошення Акта злуки – важлива сторінка в літописі державотворення, і нині, за більш ніж століття, ми розуміємо, що соборність України – це не лише про історію, це про наше сьогодення і майбутнє", зазначається у повідомленні.

День Соборності України – національне свято і важлива пам'ятна дата.

Цього дня ми святкуємо річницю втілення прагнень про єдність України, торжества оптимізму і віри.

"Історія України – не тільки предмет для вивчення, важливо її зрозуміти, осягнути причини дій, усвідомити їх наслідки, проаналізувати помилки, провести історичні паралелі та зробити правильні висновки. Відповісти на питання – чому так сталося, що відлік сучасної незалежної України ведеться не з 22 січня 1919 року, і як нам діяти, щоб цей відлік більше ніколи не переривався", наголосив президент.

"Відповідь очевидна – єдність Українського народу. Це підґрунтя наших успіхів, запорука сильної незалежної держави і відновлення її територіальної цілісності. Це принципова цінність для нас", підкреслив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: