fbpx
Сьогодні
09:25 22 Січ 2022

Зеленський підписав нові санкції РНБО: у списку австрійське архітектурне бюро

Президент Володимир Зеленський підписав указ про запровадження нових санкцій РНБО проти російських компаній, чиновників, а також австрійського архітектурного бюро

Про це йдеться в указі Зеленського на сайті Офісу президента, пише Рубрика.

До рішення про запровадження санкцій від 30 грудня 2021 року президент додав перелік із новими фізичними та юридичними особами.

У цьому переліку є австрійське архітектурне бюро Coop Himmelb(l)au та шість його працівників, зокрема засновник Вольф Прікс. Саме вони розробили проєкт театру опери та балету в окупованому Севастополі для окупаційної адміністрації.

Також санкції застосували ще проти 23 російських компаній.

Зокрема, санкції ввели проти членів російської окупаційної адміністрації на Кримському півострові та російських суддів з окупованого Криму.

До списку підсанкційних осіб потрапив російський дизайнер Артемій Лебєдєв. З 2017 року йому заборонено в'їзд до України, бо він незаконно відвідував окупований Донбас та розробив логотип для окупованого росіянами Криму.

В указі Зеленський запровадив санкції проти кіпрської офшорної компанії BISCONE LIMITED. Цій компанії, яку пов'язують з російським бізнесменом Олексієм Мордашовим, належать 5,6% акцій державного підприємства "Турбоатом".

Нагадаємо, що РНБО запровадила 30 грудня 2021 року санкції проти росіян, які причетні до спорудження Кримського мосту між Росією та окупованим Кримом через Керченську протоку.

Проти австрійського бюро в Україні розпочали процедуру накладення санкцій та кримінальне провадження ще в березні 2021 року. Водночас, австрійські правоохоронці відмовилися розпочинати розслідування за їхню діяльність.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: