fbpx
Сьогодні
14:05 22 Січ 2022

Закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані в Дії перебувають під надійним захистом, - Мінцифри

Основна мета ворога — підірвати довіру до влади фейками про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та «‎злив»‎ даних українців

Україна продовжує захищатися у гібридній війні, повідомляється у Телеграм-каналі Дія, пише Рубрика.

Як йдеться у дописі, починаючи з минулих вихідних, в інтернеті постійно з'являються оголошення щодо продажу даних, нібито отриманих під час кібератаки, що відбулася з 13 на 14 січня.

Зокрема, багато оголошень стосується продажу бази даних Дії.

Такі оголошення мають на меті не тільки залякати суспільство. А ще й дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектора.

"Нагадаємо, що користувачами мобільного застосунку Дія є 13,5 млн українців. Він не зберігає персональних даних, а лише відображає те, що зберігається про них у відповідних державних реєстрах", підкреслються у повідомленні.

"Закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після зламу 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року", пояснюється у повідомленні.

Нагадаємо, що у ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: