fbpx
Сьогодні
16:54 22 Січ 2022

Порошенко хоче об'єднатися з чинною владою: закликав підписати символічний акт

Фото Reuters

П'ятий президент України Петро Порошенко, підозрюваний в держзраді, закликав представників чинної влади підписати символічний акт про об'єднання.

Під час Київського безпекового форуму він нагадав, що президент Володимир Зеленський йому не друг, та "інтереси держави вищі".

"І я закликаю до єдності. До символічного акту, який нам треба підготувати і підписати вже зараз. Я дуже шкодую, що немає тут Зеленського і немає тут влади. Але ми не можемо залишатися заручниками, ми закликаємо владу взяти участь в процесі об'єднання, – сказав Порошенко. – Вчора я сказав в ефірі, що Зеленський точно не мій друг. І ця дріб'язковість, переслідування опозиції точно не дає аргументів для об'єднання. Але інтереси держави вищі. І сьогодні мій голос також за об'єднання".

За словами лідера "ЄС", "якщо не буде влади", об'єднатися можуть демократичні опозиційні сили: "Цей символічний акт теж треба підписати вже і зараз".

"За час війни ми відкрили прості істини. Перша істина: той, хто не годує свою армію – буде годувати іншу. Друга істина: хочеш миру – готуйся до війни. Третя істина: як не заглядай в очі і не плач, Москва сльозам не вірить. І об'єднання цих трьох істин – четверта. Це є "геть від Москви", разом – до ЄС та НАТО. Це має бути спільною платформою, яка нас всіх об'єднає", – зазначив Порошенко.

Довідка

Раніше прокуратура просила відправити Порошенка під арешт з альтернативою застави в 1 млрд грн. Однак суд ухвалив інше рішення.

Перебуваючи під особистим зобов'язанням, Порошенко має прибувати за першим викликом до слідчого та суду, не залишати без дозволу Київ та Київську область, повідомляти про зміну місця проживання чи роботи, здати закордонні паспорти. Запобіжний захід діятиме до 19 березня.

20 грудня 2021 року ДБР оголосило Петру Порошенку підозру у "сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" у 2014-2015 роках".

Тоді Порошенко начебто віддав перевагу не постачанню вугілля з Африки, а постачанню з ОРДЛО. Координував постачання, імовірно, проросійський політик Віктор Медведчук, який також є фігурантом справи. Формальний старт гучній справи дали опубліковані Bihus.Info у травні "плівки Медведчука".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: