fbpx
Сьогодні
11:46 22 Січ 2022

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Наєв привітав з Днем Соборності: відео

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Наєв привітав всіх українців з Днем Соборності

Про це повідомляє командування ОС ЗСУ у Фейсбуці, пише Рубрика.

"22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі в Києві відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки", наголосив Наєв.

"Культурні та ментальні відмінності між українцями Сходу й Заходу існували завжди, однак наші співвітчизники завжди прагнули єдності. Саме тому Акт возз'єднання був історичним фактом, який показав безсилля будь-яких спроб роз'єднати український народ, протиставити українців один одному", сказав командувач.

Він зазначив, що ми пам'ятаємо, як 21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату.

А, після подій на Майдані можемо сказати, що наша сила – в єдності. Ми пишаємось тим, що ми разом.

"Всі ці події дуже символічні й сьогодні. Адже з 2014 року найкращі сини та доньки України виконують бойові завдання на передовій заради цієї єдності, проливають кров за територіальну цілісність та незалежність України.

Ми низько вклоняємося перед загиблими учасниками Революції Гідності. Ми будемо вічно пам'ятати побратимів і посестер, які загинули під час Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил", підкреслив Наєв.

Командувач побажав їм "стійкості, впевненості та віри! Ваша самовіддана служба, високий професіоналізм, добрі справи та чуйні серця рухають Україну вперед, змінюючи її на краще".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: