fbpx
Сьогодні
21:08 22 Січ 2022

До МЗС України викликали посла Німеччини: що відомо

Фото: twitter.com

Посла ФРН Анку Фельдгузен викликали до Міністерства закордонних справ України.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

"До Міністерства закордонних справ України було викликано пані посла Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анку Фельдгузен. Наголошено на категоричній неприйнятності висловлювань командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, зокрема про те, що Крим ніколи не повернеться до складу України та що наша держава не може відповідати критеріям членства в НАТО", – заявили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що послу також було висловлено "глибоке розчарування" з приводу позиції уряду Німеччини про ненадання Україні оборонної зброї.

"Підкреслено, що сьогодні як ніколи важливими є твердість і солідарність України та партнерів для стримування руйнівних намірів Росії. …Україна сподівається на подальшу більш проактивну позицію ФРН у підтримці нашої держави, зокрема у питаннях посилення обороноспроможності нашої держави перед загрозою масштабного російського вторгнення, застосування інших дієвих засобів стримування задля ґарантування безпеки в Європі", – йдеться у коментарі МЗС.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що нещодавні заяви Німеччини щодо неможливості передачі Україні оборонної зброї, зокрема через надання дозволу на це третім сторонам, безперспективності повернення Криму, вагання щодо відключення РФ від SWIFT не відповідають рівню відносин і безпековій ситуації.

Як повідомлялося, командувач ВМС Німеччини віцеадмірал Кай-Ахім Шенбах заявив, що Кримський півострів втрачений Україною і ніколи не повернеться до її складу.

У МЗС України назвали ці висловлювання категорично неприйнятними і зажадали їх публічного спростування.

У німецькому оборонному відомстві назвали висловлювання командувача ВМС щодо окупованого Криму такими, що "жодним чином не відповідають позиції федерального міністерства оборони".

Крім того, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловлювала сумнів у необхідності відключення РФ від системи платежів SWIFT в разі подальшої агресії Москви проти України.

Міністр оборони України Олексій Резніков у грудні 2021 року заявив, що представник Німеччини заблокував постачання Києву зброї, погоджену в межах НАТО. За інформацією німецьких ЗМІ, ФРН з травня 2021 року використовує механізм НАТО, щоб завадити іншим членам Альянсу продавати зброю Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: