fbpx
Сьогодні
12:44 22 Січ 2022

Бербок сумнівається, що відключення Росії від SWIFT є найдієвішим заходом: її пропозиції

Фото: flickr.com

Глава німецького МЗС Анналена Бербок сумнівається у необхідності виключати Росію з міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, пише DW.

За словами Бербок, таке рішення може бути найсильнішою відповіддю на російську агресію проти України, але не обов'язково найдієвішою.

Міністерка пояснила, що західні країни ретельно вивчають, які саме економічні та фінансові санкції проти Кремля "справді завдадуть удару російській економіці та керівництву, але не обернуться бумерангом".

"Канцлер і я чітко дали зрозуміти, що обговорюються будь-які засоби та заходи на випадок подальшої військової ескалації. І це стосується газопроводу "Північний потік-2", – додала Бербок.

Водночас речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що США не відкидають жодних засобів тиску на Росію в разі ескалації з її боку ситуації на українсько-російському кордоні, зокрема й можливості відключення РФ від SWIFT.

У грудні 2021 року Європейський парламент закликав Європейську раду бути готовою без зволікань відключити Росію від SWIFT, якщо вона зважиться на нове вторгнення в Україну.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: