fbpx
Сьогодні
18:37 21 Січ 2022

Не Нігоян. ДБР назвало першого вбитого активіста Майдану

Фото: kvedomosti.com

Державне бюро розслідування (ДБР) встановило першого вбитого активіста Майдану 2014 року. Експертизи підтвердили, що першою жертвою став львів'янин Юрій Вербицький.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський на пресконференції "8-а річниця вбивства перших героїв Небесної Сотні і фактичний початок російської агресії".

"Проблемним питанням є розкриття перших трьох вбивств. Тут є спірне питання з урахуванням судово-медичних експертиз. На цей час, хто є першим убитим за часом, – це Юрій Вербицький або Сергій Нігоян за часом… Але за останніми даними, це Вербицький. Тобто Нігоян, (Михайло, – ред.) Жизневський і (Роман, – Ред.) Сеник – це три вбивства, які не розкриті, але слідчими ДБР активізована робота по цьому напрямку", – зазначив Яблонський.

Зазначимо, довгий час першим убитим активістом Майдану вважався Сергій Нігоян, який загинув вранці 22 січня 2014 року від пострілу свинцевою картеччю в районі стадіону "Динамо".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: