fbpx
Сьогодні
12:40 21 Січ 2022

МВФ виділить $50 млрд на екологію, частину отримати може й Україна

English version here

Міжнародний валютний фонд створює фонд у 50 млрд доларів, що кредитуватиме країни з низьким та середнім доходом для боротьби з кліматичними змінами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Кошти зможуть отримати всі країни з низьким рівнем доходу та такі, що розвиваються, а також країни із середнім рівнем доходу з ВВП на душу населення менше 12 тисяч доларів на рік (340 тис. грн на рік – ЕП).

Таким чином, отримати гроші для протидії глобальному потеплінню отримають близько 75% країн МВФ. Фонд планують запустити до кінця 2022 року.

Фонд спрямований на вирішення довгострокових проблем економічної стабільності, зокрема – зміну клімату, готовність до пандемії та цифровізацію. Чи може кожна окрема країна отримати доступ до фонд МВФ визначатиме індивідуально, залежно від боргової політики країн та їхньої сталості у проведенні структурних змін. 

Траст буде фінансуватися багатшими країнами, які спрямовують свої резерви в МВФ "біднішим" країнам. Фонду доведеться мобілізувати 50 мільярдів доларів для того, аби впоратися з прогнозованим попитом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: