fbpx
Сьогодні
17:10 20 Січ 2022

У Кремлі зреагували на заяви Байдена про санкції проти банків РФ

Дмитро Пєсков попередив до чого призведуть американські санкції проти Російських банків

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Заяви про те, що російські банки не зможуть здійснювати операції з доларами в разі російського вторгнення в Україну, можуть спровокувати початок громадянської війни в цій країні", заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Всі ці заяви можуть сприяти дестабілізації ситуації. Вони можуть прищепити абсолютно помилкові надії в гарячі голови деяких представників українського керівництва, які, як то кажуть, можуть вирішити заново почати громадянську війну в своїй країні і спробувати силою вирішити проблеми південного сходу. Ми боїмося в цьому плані", – сказав Пєсков журналістам, коментуючи заяви президента США про можливі заходи проти російських банків.

"Ми неодноразово реагували на такі заяви і коментували їх. Я не думаю, що ми повинні продовжувати коментувати, тому що заяви насправді повторюються. Ми вважаємо, що вони жодним чином не сприяють розрядці, яка зараз виникла в Європі", – додав він.

Пєсков зазначив, що заяви з погрозами і попередженнями про те, що Росії доведеться заплатити високу ціну за якісь гіпотетичні дії, щодня лунають від середнього експертного рівня до рівня глав держав.

"Це відбувається із завидною сталістю, принаймні, протягом останнього місяця", – сказав Пєсков.

Нагадаємо, що в четвер президент США Джо Байден заявив, що в разі нападу на Україну Росія зіткнеться з серйозними економічними наслідками, зокрема, російські банки не зможуть проводити операції з доларами.

"Ми знаходимося в ситуації, коли в майбутньому можуть бути серйозні економічні наслідки (для Росії). Наприклад, все, що пов'язано з доларом: якщо вони введуть війська, вони заплатять. Їхні банки не зможуть проводити операції з доларами", – сказав Байден під час прес-конференції в річницю свого перебування на посаді президента.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: