fbpx
Сьогодні
17:35 20 Січ 2022

Випускова редакторка "Рубрики" написала книжку про Опру Вінфрі

Нова книга Марини Смагіної, випускової редакторки "Рубрики", щойно вийшла в українському видавництві "IPIO"

Біографія "Опра Вінфрі" – це історія про неймовірну жінку, без якої сучасний світ точно був би інакшим. Книжка вийшла у серії для батьків і дітей "Видатні особистості" видавництва "IPIO" і розповідає історію життя та успіху Опри Вінфрі: від дитинства, коли майбутня зірка жила в сільській глушині в Міссісіпі, до сьогодення, коли Опру вважають найбагатшою та однією з найвпливовіших жінок у світовому шоу-бізнесі.

"Втім, книжка ця далеко не лише для дітей та їхніх батьків. Історія Опри – неймовірний приклад того, як жінка завойовує світ своїми силами, створює себе сама. Ніщо так не мотивує і не надихає як історії інших, які "змогли". Чесні історії, з усім: з добрим, поганим, неприємним. А тим паче, коли це історії жінок – адже жінкам і досі часто доводиться стикатися з несправедливістю та утисками. Історії Опри та інших видатних жінок – це те, що допомагає боротися далі. Особливо цінно змалечку говорити дівчатам, що вони можуть усе – хай там що казатиме їм світ", – коментує Марина Смагіна

Опра Вінфрі – феміністка, найвідоміша у світі телеведуча, відома акторка, громадська діячка, продюсерка, авторка, жінка, яка надихає мільйони людей в усьому світі. Але її шлях до успіху важко назвати простим. 

марина смагіна опра вінфрі

"Вона зробила себе сама — за цими словами ховалося більше, ніж я уявляла. За ними були сувора Оприна бабуся, мама, яка її на ту бабусю спершу й лишила; батько, з яким маленька Опра познайомилася, аж коли той забирав її жити до себе. За ними стояли бідність, переїзди, старанне навчання, "елітна" школа, у якій Опра була "чорною вівцею" (ironically). Зґвалтування (як написати у цій книжці про зґвалтування? — це було перше питання, яке почало крутитися в мене в голові). Бунтівні підліткові роки, коли все вийшло з-під контролю (моя улюблена історія — про окуляри і поліцейських). Вагітність, народження дитини, смерть цієї дитини — і все це поки вона сама ще дитина (як написати про це? — це було друге питання). Расизм, багато расизму. Робота над собою. Несприйняття себе, розлади через це, постійні сльози й тортики, аби їх вгамувати, або навпаки. Багато роботи над собою. ДУЖЕ багато роботи", – ділиться авторка.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Марина Смагіна (@maryna_smahina)

Це книжка про те, що світ може змінювати на краще кожен з нас; що рости і розвиватися – під силу кожному, які б перепони не стояли на життєвому шляху.

Передзамовити книжку зі знижкою можна тут

Довідка: Марина Смагіна – випускова редакторка "Рубрики", письменниця, перекладачка. Авторка книжок "Волковиці", "Кімната", "Казки з Півдня", дитячої повісті "54 сходинки", віршів та оповідань. Розповідає про роботу "Рубрики", книжки та творчість у своєму блозі в Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: