fbpx
Сьогодні
22:16 20 Січ 2022

Байден пояснив, що санкції застосують при будь-якому гібридному вторгненні

Президент США Джо Байден перелічив можливі гібридні форми агресії Росії, за які США з партнерами також реагуватимуть запровадженням суворих санкцій

Про це пише видання "Голос Америки".

Президент заявив, що будь-який рух російських військ в Україну буде вважатися вторгненням, про яке він однозначно попередив президента Росії Володимира Путіна.

"Я був абсолютно чітким з президентом Путіним – у нас немає непорозумінь. Якщо якісь, будь-які російські підрозділи перетинають кордон України – це вторгнення", – наголосив Байден журналістам у Білому домі.

За його словами, таке вторгнення було б зустрінуте "жорсткою і скоординованою відповіддю", яка довго обговорювалася з союзниками США і "була дуже чітко заявлена президенту Путіну".

"Нехай не буде жодних сумнівів: якщо Путін зробить цей вибір, Росія заплатить високу ціну", – додав він.

Байден також згадав про "зелених чоловічків", які були насправді кадровими російськими військовими без розпізнавальних знаків.

"У минулому Росія неодноразово вдавалася до агресивних заходів, які відрізняються від відкритих бойових дій. Воєнізована тактика, так звані атаки в сірій зоні і дії російських солдатів, не одягнені в російську форму", – сказав він.

Байден також згадав про такі дії, як кібератаки.

"Ми повинні бути готові відповісти на такі дії рішуче і згуртовано, використовуючи весь спектр інструментів,
які є в нашому розпорядженні", – додав Байден.

Довідка.

У ході пресконференції до першої річниці своєї інавґурації на посаді Байден заявив, що "незначне вторгнення" Росії може викликати менш жваву відповідь з боку НАТО.

Президент Володимир Зеленський відреагував у своєму twitter, що "незначних агресій і маленьких народів не буває".

Після цих слів речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Білий дім розцінюватиме перетин українських кордонів будь-якими підрозділами російської армії як вторгнення.

Крім того, президент США в ході пресконференції заявив, що він вірить у те, що Путін "не хоче повномасштабної війни".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: