fbpx
Сьогодні
13:39 19 Січ 2022

У питаннях санкцій проти Росії у Євросоюзі єдності немає

Країни-члени Євросоюзу розходяться в питанні з приводу масштабів ворожих дій Росії проти України, які повинні стати причиною введення санкцій

Про це пише Financial Times, передає Східний варіант.

Євросоюз, як і США і Великобританія, висловив попередження, що якщо РФ нападе на Україну, то Москву чекають санкції.

Це призведе до «величезних наслідків і великих витрат». Однак на даний момент в країнах Євросоюзу немає єдиної думки, який масштаб російської агресії викличе відповідні дії у вигляді санкцій.

Так, у ряді західних країн вважають, що так звані гібридні атаки у вигляді розгортання кіберзброї або проведення військових операцій під «помилковим прапором» можуть в кінцевому підсумку «не досягти порогового показника», щоб ввести санкції. Про це виданню розповіли чотири джерела, які брали участь в обговореннях.

За словами одного з них, ясно розбіжності в думках проявилися в ході неофіційних переговорів, що відбулися минулого тижня у Франції.

"Взагалі була відсутня згода в тому, що таке агресія. Між країнами є серйозні розбіжності", – зазначило джерело, яке брало участь у переговорах.

За його твердженням, ряд країн наполягають на включенні всіх видів гібридний дій. Інші ж дотримуються думки, що для антиросійських санкцій досить повного вторгнення в Україну.

Джерело додало, що єдності вдалося досягти "щодо необхідності реагувати на атаку Росії". Однак "його не вистачає в тому, як саме слід визначати цю атаку".

У матеріалі уточнюється, що офіційні особи ЄС продовжують переговори з цього питання перед планованим на найближчий понеділок самітом міністрів закордонних справ.

Друге джерело підкреслило, що «у нас немає системи автоматичного застосування санкцій».

"Це робить ситуацію дуже неясною, – сказали джерела, уточнивши, що «ви можете бути впевнені, що американці не будуть просто сидіти і чекати".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: