fbpx
Сьогодні
09:50 18 Січ 2022

На посаду президента Європарламенту претендують чотири кандидати

На другу половину терміну 2019-2024 років на посаду президента Європарламенту  балотуються чотири кандидати

Про це йдеться у заяві на сайті інституції, повідомляє "Європейська правда".

Нагадаємо, що кандидатури висуваються політичною групою або групою депутатів Європарламенту, які досягли так званого нижнього порогу: 36 із 705 членів. Кандидати можуть бути запропоновані або відкликані до кожного туру голосування.

Роберта Метсола (Мальта), Аліса Кунке (Швеція), Косма Злотовські (Польща) та Сіра Регу (Іспанія) зроблять короткі презентації у вівторок о 10:00 по Києву перед першим туром голосування, а результат буде оголошено о 12:00.

Щоб бути обраними, їм необхідно набрати абсолютну більшість дійсних голосів, поданих таємним голосуванням, тобто 50% плюс один. У зв'язку з пандемією голосування відбуватиметься дистанційно.

Якщо після трьох турів жоден кандидат не переможе, два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у третьому турі, переходять до четвертого та останнього голосування, в якому обирається кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів.

Результати можливого другого туру голосування будуть оголошені на пленарному засіданні.

За даними Politico, найбільші шанси на обрання має перший віцепрезидент Роберта Метсола, яка тимчасово керує парламентом після раптової смерті Давіда Сассолі.

42-річну Метсолу підтримують правоцентристи та консерватори, а також багато центристів. Крім того, соціалісти також можуть за неї проголосувати після того, як їм пообіцяли низку помітних посад в обмін на підтримку.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: