fbpx
Сьогодні
14:26 18 Січ 2022

КМДА: проїзд у комунальному транспорті для школярів у Києві залишиться безкоштовним, але є умови

Проїзд у комунальному транспорті для школярів залишиться безкоштовним, але для цього необхідно оформити електронну картку учня для дитини до 1 березня 2022 року

Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, пише Рубрика.

Проєкт "Електронна картка учня" розпочато у 2019 році.

Як зазначається, з того часу столичні заклади освіти неодноразово закликали батьків оформити новий документ, який має стати єдиним для використання у транспорті.

"Ті, хто досі не оформили для своїх дітей картку учня, мають усвідомити, що чинне законодавство не дає змоги іншим чином надавати можливість безкоштовного проїзду школярам. І в такому випадку батькам доведеться за них платити у громадському транспорті", – зазначив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА зауважив, що електронна картка учня не тільки дасть змогу оптимізувати контроль за витратами з міського бюджету на транспорт школярами, а й стане сучасним носієм корисних функцій.

"Столиця є лідером у використанні сучасних сервісів. Завдяки електронній картці учня ми зі стовідсотковою точністю можемо оплачувати транспортну послугу, яку надаємо за рахунок міського бюджету учням-киянам.

Надалі ми будемо використовувати нові сервіси як додатковий функціонал для карток, зокрема, для оплати харчування або контролю батьками за оцінками дітей", – підкреслив Валентин Мондриївський.

Він також зазначив, що два роки поспіль у столиці відтерміновували введення електронної картки учня саме через неактивну участь батьків у цьому процесі.

Остаточний перехід на новий застосунок має відбутись уже в березні, і це обґрунтована позиція міської влади.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: