fbpx
Сьогодні
18:03 17 Січ 2022

Залужний заявив, що у випадку наступу РФ Україна розраховує на свої сили

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний розповів, що Україна не є членом НАТО, тому не може отримати військову допомогу від Альянсу в разі російської агресії, однак може розраховувати на політичний вплив.

Про це Залужний сказав у інтерв'ю Укрінформу.

"Все, на що ми сподіваємося і чого хочемо – щоб країни-члени Альянсу здійснили відповідні рухи у політичному вимірі, з метою позбавити Російську Федерацію можливості залучити більш значні сили та розпочати новий наступ проти України. У союзників по НАТО для цього є відповідні важелі впливу та можливості", – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Залужний наголосив, що зараз у НАТО розуміють, яку ціну можуть заплатити, якщо не відреагують на агресію РФ.

В Альянсі, за його словами, пам'ятають уроки історії, зокрема бездіяльність у 1938-1939 роках. Також Залужний нагадав про випадки, коли реакція НАТО була недостатньою.

"Напевно, щось більше варто було зробити у 2008 році, дійсно використати політичні важелі впливу, коли розпочалася війна проти Грузії. Щось більше, напевно, можна було зробити у 2014 році, коли Росія розпочала агресію проти України, окупувала Крим та частину Донбасу. Саме на такий, політичний вплив Альянсу ми дійсно покладаємо надії. В решті – розраховуємо на свої сили", – наголосив Залужний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: