fbpx
Сьогодні
14:51 17 Січ 2022

У ДПСУ та ДБР пояснили свої дії в аеропорту на закиди Порошенка

Фото ДПСУ

Під час перетину державного кордону колишнім президентом і нинішнім депутатом від партії «Європейська Солідарність» Петром Порошенком прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Там наголошують, що ДПСУ забезпечує розшук у пунктах пропуску через державний кордон громадян, які переховуються від органів досудового розслідування та суду, а також виконання в установленому порядку доручень правоохоронних органів.

Саме тому, мовляв, під час заходів контролю про прибуття Петра Порошенка в Україну прикордонники повідомили представників правоохоронних органів.

У ДПСУ також вказали на «маніпуляції від окремих осіб», що начебто експрезидента намагаються не пропустити в Україну.

«Зазначимо, жоден громадянин України не може бути обмежений у праві повернутися в Україну. Шкода, що не всі громадяни, зокрема народні депутати та п'ятий президент України, обізнані зі статтею 33 Конституції України», — зазначили у прикордонній службі.

У ДПСУ додали, що кожен громадянин проходить певні заходи прикордонного контролю, які тривають впродовж необхідної кількості часу.

У Державному бюро розслідувань підтвердили, що їхні працівники були в аеропорту «Жуляни» та намагалися вручити Петру Порошенку процесуальні документи, але він відмовився і нібито втік.

Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян на брифінгу.

За її словами, співробітники ДБР намагалися вручити п'ятому президенту повістку про виклик на 11:00 17 січня до Печерського райсуду для обрання запобіжного заходу; копію клопотання та надати Порошенку «можливість добровільно з'явитись до суду».

Проте, як кажуть у бюро, Порошенко відмовився та ігнорував вимогу слідчого.

«Особи, які були з ним, чинили фізичний опір, що зафіксовано на відеозаписи», — каже Сап'ян.

Далі, за її словами, адвокати запевнили, що отримають усі процесуальні документи, але після проходження прикордонного контролю «шляхом створення штучного натовпу втекли».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: