fbpx
Сьогодні
15:07 17 Січ 2022

Британія допоможе Україні з підготовкою командування Об’єднаних сил

English version here

Командування Об'єднаних сил Збройних сил України та Великої Британії узгодили питання спільного реагування на наявні військові загрози.

Про це командування Об'єднаних сил ЗСУ повідомляє у Facebook.

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч із начальником штабу Об'єднаних сил ЗС Великої Британії бригадним генералом Джо Баттерфіллом.

Наєв поінформував британського колегу про безпекову ситуацію в Україні та навколо її державних кордонів.

Сторони узгодили питання обміну інформацією про ситуацію на загрозливих напрямках України, а також спільного реагування на наявні військові загрози.

"Задля набуття повних оперативних спроможностей нам потрібна ваша консультативно-дорадча та експертна допомога з питань порядку роботи Об'єднаного оперативного центру в ході ведення операції, а також з планування вогневого ураження противника в операції й особливості його проведення як у ЗС Великої Британії, так і в країнах-членах НАТО", – наголосив Наєв.

Британія допоможе Україні з підготовкою командування Об'єднаних сил

За його словами, командування Об'єднаних сил ЗСУ високо цінує стратегічні відносини з Великою Британією та всебічну допомогу у протидії російській агресії.

Зі свого боку Баттерфілл заявив про готовність британської сторони до розширення практичної допомоги в підготовці оперативного складу командування Об'єднаних сил ЗСУ.

"Ми налаштовані й надалі розвивати наше співробітництво в цьому контексті, а також обмінюватися набутим досвідом у ході ведення бойових дій", – наголосив він.

Британія допоможе Україні з підготовкою командування Об'єднаних сил

Як сказав Наєв, сьогодні перед Україною та Великою Британією стоять непрості завдання та виклики.

"Але відносини України та Великої Британії вже багато разів доводили, що коли ми разом – ми здатні спільно досягати дивовижних результатів" – підкреслив командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: