fbpx
Сьогодні
15:39 16 Січ 2022

За оцінками ВООЗ, до бідних країн вже відправили 1 млрд доз вакцин проти COVID-19

Програма COVAX вже здійснила постачання одного мільярда доз вакцин проти коронавірусу до бідних країн

"Водночас у цьому напрямі ще багато доведеться зробити", йдеться в заяві Всесвітньої організації охорони здоров'я, яку цитує Associated Press., повідомляє Громадське.

Відправлення 1,1 мільйона доз вакцини проти COVID-19 до Руанди 15 січня включало мільярдну дозу, поставлену за програмою COVAX.

ВООЗ вже давно критикує нерівний розподіл вакцин і закликає виробників та інші країни віддавати перевагу COVAX.

Станом на 13 січня 36 зі 194 країн-членів щепили менш як 10% свого населення, а 88 — менш як 40%.

Наразі програма виконала постачання в 144 країни, «але робота, яка була проведена на цьому етапі, є лише нагадуванням про роботу, яка залишилася».

Наприкінці грудня 2021 року генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус закликав усіх ухвалити "новорічну резолюцію".

Це потрібно будо для того, щоб до початку липня 2022 року підтримати кампанію з вакцинації 70% населення країн.

Довідка.

COVAX – це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити виробництво вакцин проти COVID-19 і забезпечити їхнє доставлення до країн із низьким та середнім доходом.

COVAX доставляє у країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила в реєстр засобів для використання в надзвичайних ситуаціях. Україна також отримувала вакцини в межах цієї програми.

Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI).

ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель вакцин проти COVID-19, а також щодо їхнього перевезення, логістики та зберігання.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: