fbpx
Сьогодні
22:26 16 Січ 2022

8-річний хлопчик з Луганщини закликає всіх прибирати сміття, організовує суботники та поширює екоторбинки

8-річний Назар, мешканець міста Гірське на Луганщині, організовує суботники, поширює екоторбинки та показує у школі вистави про шкоду від сміття.

Про екосвідомого хлопчика розповіли у рамках проєкту "Голоси Донбасу", передає Ecopolitic.com.ua.

«Станом довкілля Назар почав перейматися зовсім маленьким, – згадує мама маленького екоактивіста Людмила Романенко.- Коли ми поїхали до Києва на відпочинок, біля 4-річного Назара йшли люди й кинули сміття повз смітник».

8-річний Назар

8-річний Назар, фото: Дмитро Демішев

Для зменшення кількості сміття Назар розмальовує екоторбинки і пропонує їх людям, аби ті менше користувалися пакетами. "Коли заходжу в магазин та бачу, як беруть багато поліетиленових пакетів, думаю: Ой, ні, краще не беріть – ліпше візьміть екоторбинку! – розповідає хлопчик. – Коли бачу, що людина йде з моєю екосумкою, думаю: Ой, як добре! Ось так би щодня всі ходили, то природа сказала б: Дякую».

Назар мріє винайти машину, яка б швидко збирала все сміття. «У моїй школі є спеціальні коробки, в які учні викидають пластикові пляшки, – каже хлопчик. – Потім їх здають на переробку для виготовлення ручок».

Людмила Романенко каже, що раніше хлопчик покладався більше на себе і не надто вірив, що хтось долучиться з ровесників. «Назар знайшов однодумців серед своїх однокласників і зміг організувати суботник, – розповідає мати екоактивіста. – Нині планує залучити перший і третій клас".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: