fbpx
Сьогодні
09:20 15 Січ 2022

США ведуть переговори з ЄС щодо поставок газу в разі українсько-російського конфлікту

Фото Reuters

Уряд США провів переговори з кількома міжнародними енергетичними компаніями щодо планів постачання природного газу в Європу на випадок непередбачених ситуацій, якщо конфлікт між Росією і Україною зірве поставки Росії

Про це повідомили Reuters два американські чиновники і два джерела в галузі.

Сполучені Штати стурбовані тим, що Росія готується до можливості нового військового нападу на Україну.

"Європейський Союз залежить від Росії приблизно на третину своїх поставок газу, і санкції США через будь-який конфлікт можуть порушити це постачання.

Будь-які перебої з його поставками в Європу посилять енергетичну кризу, викликану дефіцитом палива.

Чиновники Держдепартаменту звернулися до компаній, щоб запитати, звідки можуть прийти додаткові поставки, якщо вони будуть необхідні", повідомили Reuters два джерела в галузі.

"Компанії повідомили урядовцям США, що глобальні поставки газу є жорсткими, і що немає доступного газу, щоб замінити великі обсяги з Росії", йдеться в публікації.

"Ми обговорили низку непередбачених ситуацій і обговорили спільні дії з нашими партнерами та союзниками", – повідомило джерело.

Інші джерела повідомили, що "не лише запитали в компаній, які вони мають можливості для збільшення поставок, але і чи є у них можливість збільшити експорт".

Прессекретар Ради національної безпеки США не коментував перемовин з енергетичними компаніями, але підтвердив, що планування на випадок надзвичайних ситуацій триває.

"Оцінка потенційних побічних ефектів і пошук шляхів їх зменшення – це належне управління та стандартна практика", – сказав сказав прес-секретар.

Нагадаємо, що США мають інформацію, що Росія хоче провести спецоперацію на сході Україні, мета якої здійснити фейкову атаку на російських військових, звинуватити в цьому Україну і відповісти вторгненням у сусідню державу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: