fbpx
Сьогодні
11:38 15 Січ 2022

Справу катастрофи військового літака АН-26 біля Чугуєва передано до суду

Обвинувальний акт стосовно шістьох колишніх військових посадовців у справі катастрофи військового літака АН-26 біля Чугуєва передано до суду

Про це пише у Телеграм-каналі пресслужба ДБР, повідомляє Рубрика.

"Вчора, 14 січня, до суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього Командувача Повітряних сил Збройних Сил України, колишнього начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, колишнього командира військової частини А4104, двох його заступників та колишнього керівника польотів вказаної військової частини, діяння яких призвели до трагічних наслідків – авіаційної катастрофи військового літака Ан-26Ш", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що трагедія, в якій загинули 6 членів екіпажу та 20 курсантів військового університету трапилася 25 вересня 2020 року поблизу військового аеродрому міста Чугуїв Харківської області.

Під час розслідування слідчі ДБР встановили, що "в діях вищевказаних військових службових осіб вбачається недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, порушення правил польотів, підготовки до них та правил експлуатації літальних апаратів".

"Це призвело до того, що "під час проведення навчальних польотів кількість курсантів на літаку Ан-26Ш перевищувала установлену норму.

Після виконання не передбачених для літака вказаного типу льотних вправ, на підльоті до посадкової смуги повітряне судно втратило висоту, зіткнулося з землею та спалахнуло", йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено у рекордні для кримінальних проваджень такої категорії строки (7 місяців 10 днів), після чого підозрюваних та їх захисників, а також потерпілих та їх представників у межах восьмимісячного строку вдалося ознайомити з усіма матеріалами кримінального провадження.

Якщо провину вищевказаних осіб буде доведено у суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: