fbpx
Сьогодні
16:17 15 Січ 2022

Подарунки, які торік отримав Зеленський передані Фонду Президентів: що дарували

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський у 2021 році у подарунок від Президента США отримав білу металеву чашу, Литви – срібні монети й книгу, Польщі – монету, репродукцію та Кримські сонети, а Грузії – фотоальбом

Про це йдеться у відповіді Офісу Президента на інформаційний запит Укрінформу.

"Відповідно до розпорядження глави Адміністрації Президента України від 29 лютого 2016 року № 20 "Про порядок підготовки в Адміністрації Президента України документів і матеріалів для передачі до Фонду Президентів України" подарунки, які надходять на ім'я глави держави, один раз на рік передаються до постійно діючої експозиції Фонду Президентів України Національної бібліотеки України імені В.І.Вернаднського", – розповіли в ОП.

Перелік подарунків, що надійшли на ім'я Зеленського, містить 97 позицій, серед яких 61 книга.

Подарунки надходили від президентів, іноземних прем'єр-міністрів, міністрів, послів, а також від українських військових, організацій, з регіонів і від громадян.

Так, зазначається, що Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден презентував Президенту України чашу з білого металу.

Президент Литви Гітанас Наусєда подарував срібні монети вагою 28 г і 126 г, книгу "Портрети Великих Князів і Вельмож Великого князівства Литовського2; Президент Польщі Анджей Дуда – срібну монету "Народний Банк Польський", репродукцію "230-річниця ухвалення Конституції", Кримські сонети, а Президент Грузії Саломе Зурабішвілі – фотоальбом з 3-х книг GEORGIA History Culture Ethnography.

Державний секретар США Ентоні Джон Блінкен презентував тацю с білого металу, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас подарувала запонки срібні с золотом, Словаччини Едуард Гегер – скляну вазу "Atelier JP".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: