fbpx
Сьогодні
21:40 14 Січ 2022

Україна й Азербайджан розпочали новий етап стратегічного партнерства, – Зеленський

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна й Азербайджан розпочали новий етап стратегічного партнерства.

Про це він написав у соцмережах.

"Сьогодні Україна й Азербайджан розпочали новий етап стратегічного та предметного партнерства – ми з Ільхамом Алієвим підписали Спільну декларацію, у якій зафіксована наша готовність до реалізації конкретних проєктів у сферах, що становлять обопільний інтерес. Це і взаємна підтримка суверенітету й територіальної цілісності, і забезпечення миру та стабільності в Чорноморсько-Каспійському регіоні та за його межами, і активізація співробітництва у протидії гібридним загрозам, посилення співпраці у сфері оборонної промисловості, поглиблення співробітництва у межах міжнародних та регіональних організацій і форумів та багато іншого", – наголосив Зеленський.

Крім того, разом з азербайджанською делегацією детально обговорили плани, як наповнити новим змістом нашу співпрацю в торговельно-економічній, паливно-енергетичній, військово-технічній, інфраструктурній, авіабудівній, агропромисловій, культурно-гуманітарній сферах.

Як зазначив Ільхам Алієв, співробітництво між Україною та Азербайджаном базується на міцній дружбі, а підписані сьогодні в Києві документи сприятимуть поглибленню двосторонніх відносин.

Зокрема, за результатами українсько-азербайджанських переговорів було укладено міжурядову Угоду щодо співробітництва у сфері безпечності харчових продуктів, а також меморандуми про взаєморозуміння з питань екстреної взаємодії у двосторонній торгівлі, щодо співробітництва в аграрній сфері, стосовно розширення співпраці в енергетичній сфері, щодо співробітництва у сфері земельних відносин.

"Також ми з Ільхамом Алієвим домовилися про проведення засідання Спільної міжурядової комісії з економічного співробітництва вже в першій половині 2022 року. У планах – проведення засідання Ради президентів України та Азербайджану. Переконаний, домовленості, яких ми досягли сьогодні, починають ще більш дієвий, предметний і взаємовигідний етап стратегічного партнерства наших держав", – резюмував Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: