fbpx
Сьогодні
13:51 14 Січ 2022

Адвокат заявив, що повний текст рішення суду про арешт майна Порошенка оприлюднять 19 січня

Фото Reuters

Повний текст рішення Печерського райсуду Києва щодо арешту активів п'ятого президента України Петра Порошенка оприлюднять 19 січня.

Про це повідомив адвокат політика Денис Галанський, пише Інтерфакс-Україна.

«Засідання щодо оголошення повного тексту рішення про арешт майна Петра Порошенка. Нам дали розписку, що о 13:50 це буде 19 числа», – сказав він журналістам.

Адвокат пояснив, що судове засідання перенесено, оскільки 14 січня, коли мали зачитати текст рішення, відсутня суддя.

"Зараз я дізнався про те, що судді немає", – зазначив Галанський. Він припустив, що вона може бути у відпустці.

Порошенко анонсував своє повернення у Київ вранці 17 січня, він має прилетіти рейсовим літаком із Варшави.

Об'єкти нерухомості, корпоративні права та інше – Печерський суд арештував майно Порошенка

Печерський суд Києва вже ухвалив рішення про затримання Порошенка та примусовий привід до суду, повідомив його адвокат Ігор Головань.

Також, за словами захисника, вже є клопотання Офісу генерального прокурора щодо застосування до Порошенка запобіжного заходу. Який саме, він не вказав.

Довідка

20 грудня Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Це стосується справи про поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014-2015 роках.

За версією слідства, він використав надані йому повноваження та інструменти впливу, щоб контракти з ПАР були розірвані, а потім на вимогу представників РФ організував підписання від імені України контрактів на поставки вугілля з непідконтрольних територій, таким чином «поставивши Україну в енергетичну залежність від РФ та підконтрольних їй ватажків псевдореспублік».

У Євросолідарності заявили, що підозра є політично мотивованою і фейковою, і звинуватили президента Володимира Зеленського у переслідуванні опозиції.

17 грудня у Держбюро розслідувань заявили, що слідчі хотіли вручити Порошенку повістку, але він їх проігнорував, сів у машину та поїхав.

Порядок денний стосувався кримінальної справи про схему поставок вугілля з тимчасово окупованих територій, у якій фігурують народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

У Євросолідарності заявили, що Володимир Зеленський "використовує ручне ДБР" для переслідування Порошенка і тисне на керівників правоохоронних органів. Також у політсилі повідомили, що п'ятий президент 17 грудня відлетів у дипломатичне турне до Польщі та Туреччини.

Народні депутати від Євросолідарності подали до Держбюро розслідувань, Офісу генпрокурора та СБУ заяви про злочин президента Володимира Зеленського через «співпрацю з країною-агресором, закупівлю електроенергії та вугілля в РФ».

6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно п'ятого президента Петра Порошенка. Зокрема, йдеться про:

  • квартири, що належать Порошенку, у Вінниці та Києві;
  • садибу у Козині;
  • земельні ділянки;
  • акції Порошенка у низці приватних компаній.

У партії Європейська солідарність, лідером якої є Порошенко, заявили, що, крім майна п'ятого президента, Печерський районний суд Києва заарештував активи та рахунки Прямого та 5 каналу. Адвокат політика Ігор Головань заявив, що захист подаватиме апеляцію і звернеться до Європейського суду з прав людини.

При цьому в ДБР заявили, що телеканали 5 канал та Прямий можуть продовжувати роботу, їх діяльність ніяк не обмежили після арешту майна Порошенка, а інформація про арешт активів 5 каналу та Прямого не відповідає дійсності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: