fbpx
Сьогодні
23:17 13 Січ 2022

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Борисом Джонсоном

English version here

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу ОП.

На тлі нинішніх безпекових викликів Глава держави розповів про ситуацію навколо України.

Володимир Зеленський окремо зробив акцент на кроках, що здійснюються з метою досягнення миру в межах наявних переговорних форматів.

Президент України поінформував Прем'єр-міністра Великої Британії про заходи, яких вживає українська сторона для активізації переговорного процесу в межах Нормандського формату.

Володимир Зеленський подякував Борису Джонсону за незмінну підтримку з боку Великої Британії суверенітету, територіальної цілісності України та євроатлантичних прагнень нашої держави.

«Ваша позиція чітка, зрозуміла й незмінна. І це саме та позиція, на яку очікує український народ від наших партнерів», – наголосив Президент України.

Володимир Зеленський окремо відзначив важливість практичної допомоги, яку надає Велика Британія Україні, та зазначив, що це є яскравим проявом дієвої підтримки у сфері безпеки.

Відзначивши роль друзів і партнерів нашої держави у питанні врегулювання ситуації та недопущення ескалації російської агресії, Президент наголосив, що жодні рішення стосовно України не повинні ухвалюватися без України.

Глава держави заявив, що позиція західних країн у діалозі з Російською Федерацією має залишатися твердою й рішучою; необхідно бути готовими до невідкладного запровадження превентивного пакету санкцій проти РФ задля протидії агресивним намірам Кремля.

Співрозмовники констатували спільність оцінок щодо проекту «Північний потік – 2», який використовується як енергетична зброя.

Президент України та Прем'єр-міністр Великої Британії обмінялися думками щодо подальших політичних контактів на найвищому рівні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: