fbpx
Сьогодні
17:34 13 Січ 2022

У 2021 році кількість заяв про домашнє насилля в Україні зросла вдвічі, - МВС

Сьогодні заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павличенко повідомила, що у 2021 році в поліцію про домашнє насильство заявили на 56% більше громадян, ніж у 2020 році

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на прес-центр МВС.

Як розповідає заступник міністра, складено на 10% більше адмінпротоколів, винесено на 19% більше термінових заборонних розпоряджень щодо кривдників, на 11% збільшилася кількість кривдників, що перебувають на обліку.

Катерина Павліченко наголосила, що за останні роки домашнє насильство перестають замовчувати.

"Традиційно, аналізуючи статистику, спостерігаємо зростання кількості звернень громадян та посилення реагування поліції", – зазначила заступник міністра.

Збільшення кількості таких звернень свідчить про те, що громадяни незалежно від статі, віку, соціального статусу тощо визнають домашнє насильство проблемою і не бояться заявити про нього.

Водночас, як наголосила Катерина Павличенко, зростання рівня свідомості та поінформованості громадян сприяє правоохоронцям у зміцненні механізмів запобігання та реагування на насильство.

Нагадаємо, що у 18 областях та у Києві минулого року діяли 33 притулки для постраждалих від домашнього насильства.

В Україні діють 304 мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також 10 денних центрів для перебування постраждалих від насильства.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: