fbpx
Сьогодні
12:42 13 Січ 2022

Церемонія відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор стане інноваційним грандіозним дійством

Фото: facebook.com/olympicua

За 23 дні у Пекіні буде запалено вогонь XXIV зимових Олімпійських ігор.

Головний режисер церемонії відкриття Чжан Імоу, який готував таку ж церемонію і під час пекінських літніх Ігор-2008, обіцяє, що вогонь буде запалений «безпрецедентно за понад 100 років Олімпійських ігор», повідомили Укрінформу у пресслужбі НОК України.

Чжан Імоу – знана людина у китайському кінематографі. Актор, режисер, продюсер, сценарист. Найбільш відомий у всьому світі за фільмами «Будинок літаючих кинджалів», «Підніміть червоний ліхтар», «Герой» та історичну драму «Ju Dou», яка є першою китайською стрічкою, номінованою на «Оскар».

Очікується, що участь у церемонії відкриття візьмуть лише 3 000 акторів, на відміну від 2008 року, коли були задіяні 15 000 людей, у тому числі 2008 барабанщиків на початку церемонії.

Також у порівнянні з літніми Іграми-2008 зменшиться через низьку температуру та загрозу COVID-19 і тривалість самої програми, але збільшиться використання сучасних технологій. Режисер запевняє, що це буде інноваційно, натякаючи на сміливий дизайн освітлення та чаші, де горітиме олімпійський вогонь.

Уесь сценарій тримається у таємниці, але вже відомо, що екологічні теми стануть важливими лейтмотивами.

Урочиста церемонія відкриття відбудеться 4 лютого на Національному стадіоні Пекіна «Пташине гніздо», саме тут проходила й церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор-2008.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: