fbpx
Сьогодні
14:14 13 Січ 2022

НАЗК знайшло порушення в роботі Ситника і НАБУ

Фото: uacrisis.org

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило діяльність Національного антикорупційного бюро й пропонує внести її директору Артему Ситнику припис за порушення в організації антикорупційної роботи.

Про це йдеться в акті НАЗК за результатами перевірки діяльності НАБУ в період з 30 вересня 2018 року по 11 листопада 2021 року.

Зокрема, виявлено такі порушення в роботі НАБУ:

  • відсутність антикорупційних програм Національного бюро у 2018 та 2019 роках, погоджених Національним агентством;
  • відсутність механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень;
  • порушення порядку розгляду повідомлень про можливі факти корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень;
  • прийняття рішення щодо призначення осіб на посади детективів Національного бюро без отримання всієї інформації від державних органів тощо.

НАЗК пропонує усунути ці порушення і внести припис директору НАБУ Артему Ситнику розробити механізми заохочення повідомлень про корупційні правопорушення, створивши для цього регулярний канал онлайн-зв'язку.

НАЗК і НАБУ є одними з восьми антикорупційних відомств в Україні.

Національне агентство з питань запобігання корупції – центральний орган виконавчої влади України зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику.

Національне антикорупційне бюро України – центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних та інших кримінальних правопорушень, віднесених до його підслідності, а також запобігання вчиненню нових.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: