fbpx
Сьогодні
17:18 13 Січ 2022

Лавров заявив, що відвести війська від українського кордону - це абсолютно неприйнятна вимога

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія відмовила США в їхній вимозі повернути російських солдат з українських кордонів до казарм

Про це повідомляє Українська правда.

"Уже звучить (теза – ред.) не лише про те, щоби відвести (військові частини – ред.) від кордону з Україною, як вони висловлюються, але й про те, щоби ці війська пішли до казарм, Шерман саме так казала, зокрема на пресконференції.

Я не думаю, що нам треба пояснювати абсолютну неприйнятність вимог такого типу, і, звісно, ми не будемо їх навіть обговорювати".

Також Лавров зазначив, що перемовини між делегацією Росії та НАТО в Брюсселі як "ділові".

Він додав, що формулювання західних країн у чомусь "арогантні", але спокійні та ділові.

Російський посадовець висловив надію, що російські пропозиції будуть осмислюватися американськими дипломатами.

Раніше російська влада вже заявляла, що вважає неприйнятними вимоги США стосовно переміщень російської армії на території РФ.

Нагадаємо, що Росія перекидає ешелони важкої військової техніки, включно з танками та "Градами" з Далекого Сходу до західних регіонів.

Американські ЗМІ повідомили, що Росія також перекидає військові гелікоптери до військ, що дислокуються біля українських кордонів.

У прилеглих до України регіонах наразі перебуває близько 100 тисяч російських військових.

Перед цим Лавров повідомив, що подальші дії Росії засновуватимуться на письмовій реакції Заходу після перемовин у Брюсселі та Відні.
На думку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, останній тиждень перемовин на найвищому рівні був "програшним" для російських планів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: