fbpx
Сьогодні
16:14 13 Січ 2022

Доля "Північного потоку-2" пов'язана з діями Росії щодо України, – Боррель

Доля газопроводу "Північний потік-2" пов'язана з будь-яким потенційним конфліктом РФ з Україною, заявив верховний представник ЄС з зовнішньої політики Жозеп Боррель.

Про це повідомляє агенція Reuters.

"Звичайно, функціонування цієї інфраструктури також буде залежати від розвитку подій в Україні та поведінки Росії. Ви не можете собі уявити, що ми думаємо з одного боку про запровадження санкцій проти Росії, про всяк випадок, а з іншого боку – про відкриття інфраструктури. Це, звичайно, пов'язано з ситуацією в Україні, це очевидно", – заявив Боррель.

Проте, за його словами, якщо Москва обере шлях деескалації, то рішення щодо відкриття газопроводу, збудованого між РФ та Німеччиною, опиниться в руках німецьких та європейських регуляторних органів.

Довідка

"Північний потік – 2" – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов'язується вжити санкцій у разі агресії Москви проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва "Північного потоку-2", програла у німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС.

У листопаді Німецький федеральний регулятор відтермінував сертифікацію "Північного потоку-2" як незалежного оператора з транспортування газу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: