fbpx
Сьогодні
11:18 13 Січ 2022

Данілов розказав, коли українська влада дізналася про коронавірусну інфекцію

Українська влада дізналася про коронавірусну інфекцію після того, як один китайський олігарх вирішив замовити в нашій країні велику кількість захисних масок.

Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов під час інтерв'ю УП.

"Про маски цікава історія: щоб ви розуміли, у нас була оперативна інформація стосовно того, що один з китайських, можна навіть назвати олігархів, телефонував до іншої багатої людини нашої країни та просив його, це було в січні, про велику закупівлю масок. Ми відразу на це відреагували, тому що розуміли, якщо китайці вже просять про допомогу, то це дуже в них серйозно", – розповів Данілов.

У світі стрімко поширюється новий, заразніший штам коронавірусу "Омікрон". Технічний керівник ВООЗ Марія Ван Керхове назвала три причини його домінування . Попри те, що новий штам має легший перебіг, порівняно з "Дельтою", він не відноситься до так званих "м'яких" штамів. "Омікрон" убиває та відправляє людей на лікарняні ліжка, попереджають в Організації.

Вперше спалах коронавірусу у китайському місті Вухань був зафіксований 12 грудня 2019 року. 30 січня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус, а вже 11 березня – пандемію.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: