fbpx
Сьогодні
16:42 12 Січ 2022

Шмигаль: трансформація медичної системи у 2022 році відбуватиметься прискореними темпами

Сьогодні, 12 січня, на черговому засіданні Уряду прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав пріоритетні завдання Кабміну у сфері охорони здоров'я на поточний рік

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу МОЗ.

На думку очільника Уряду 2022-й має стати переломним не лише з точки зору пандемії, але й у питаннях трансформації нашої держави в багатьох сферах, зокрема й у медичній галузі.

«Серед ключових позицій – це суттєве збільшення рівня оплати праці наших медиків, а також забезпечення додаткових фінансових гарантій для медичних працівників. Мінімальна зарплата лікаря на рівні 20 тис. грн – це вагомий результат для нашої країни», – зазначив Денис Шмигаль.

Підвищення зарплат не єдине нововведення, яке чекає медичну галузь у 2022 році. Завдяки рекордному бюджету НСЗУ буде підвищене фінансування лікарень, що надасть змогу оновлювати й модернізувати медзаклади.

Особливо важливим процесом має стати розвиток системи трансплантації в Україні.

Минулого року з'явилися перші оптимістичні результати: в Україні було зроблено понад 300 трансплантацій.

Цей проєкт отримав належне фінансування і підтримку з боку держави. Наразі в Україні діє 26 центрів із трансплантації, яким витрати на операції з пересадки органів повністю покриваються з держбюджету.

Серед багатьох планів із модернізації медицини на 2022 рік прем'єр-міністр виділив також розширення сфери дії експериментального проєкту з аеромедичної евакуації.

Крім того, у 2022 році триватиме впровадження Paperless (режим без паперів) у сфері охорони здоров'я. Охоплення цифровими послугами має сягнути не менше 34 млн громадян України.

Поміж іншого, планується запровадити нові електронні сервіси для пацієнтів щодо неонатального скринінгу, донорства крові та її компонентів, електронних рецептів на всі рецептурні лікарські засоби та інші послуги у сфері охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: