fbpx
Сьогодні
13:37 12 Січ 2022

Одеські волонтери відкривають перший пункт обігріву поблизу Куликового поля

Фото: Анастасія Діброва

Одеські волонтери з релігійної організації Новая жизнь відкривають перший пункт обігріву поблизу Куликового поля. Учасники встановлюють намет та будуть пригощати змерзлих гарячими напоями та їжею, а також надаватимуть першу медичну допомогу.

Про відкриття першого пункту обігріву в Одесі, де за півтора місяця від переохолодження загинуло майже 30 людей, повідомив голова організації Федір Герасимов.

Вранці 12 січня працівники організації почали встановлювати намет, сміттєві баки, електрогенератор та лави. Пункт обігріву буде розрахований приблизно на 200 людей. Продуктів має вистачити на всіх потребуючих, але волонтери не відмовляються від допомоги містян: закликають приносити теплий одяг, чай, каву та інші речі.

«Сьогодні та завтра обіцяють до 13−14 градусів морозу. Це смертельна погода для людей, які живуть на вулиці. Тож просимо не ігнорувати їх, а направляти до пунктів обігріву», — зазначив Герасимов.

Крім цієї локації, також волонтери згодом планують відкрити ще три — у різних районах міста.

З 1 грудня по 5 січня, за даними Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи, в регіоні померли 40 безпритульних людей, серед яких 28 в Одесі. Таку відповідь установа надала на запит журналістів видання УСИ. Найбільш поширеними причинами смерті стали ішемічна хвороба серця, кардіоміопатія, отруєння алкоголем чи невідомими речовинами. Крім того, за цей час двоє людей скоїли самогубство.

У бюро, зазначають журналісти, смертельні випадки через переохолодження не підтвердили. Про них у своєму дописі на Facebook наприкінці грудня повідомив волонтер Сергій Пехтерев.

«17 безхатченків померли від переохолодження в Одесі та області з 1−29.12.2021 року. Десятки безпритульних людей отримали обмороження, після того у них будуть ампутовані руки та ноги», — додав він.

У ДСНС Одеської області, які у взаємодії з місцевими органами влади відповідають за пункти обігріву, зазначили, що відкривають їх при температурі нижче 10 градусів морозу.

12 січня вони допомогли розгорнути 3 пункти від органів влади, але адрес не зазначили.

Найближчими днями в Одеському регіоні синоптики прогнозують погіршення погодних умов — мороз, шквальний вітер та хмарність. Пориви вітру сягатимуть 20 метрів на секунду.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: