fbpx
Сьогодні
19:12 11 Січ 2022

"Відповімо всіма можливими способами": Україна про ймовірність нападу Росії

Заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Україна довіряє США як надійному партнеру під час переговорів Росії та США в Женеві.

Про це повідомляє журналістка Емма Барроус в Twitter.

"США – наш стратегічний партнер. Ми віримо в американську систему та інститути щодо позиції України", – заявила Джапарова.

При цьому вона додала, що дипломати попередили європейських і американських партнерів, що безпека України не може обговорюватися без України.

"Ми повинні дуже чітко сказати Росії, чого їй слід очікувати, якщо вона знову нападе на Україну: дипломатичної, економічної відповіді й відповіді у сфері безпеки. Головна ідея російської політики – зберегти контроль над колишніми радянськими республіками. Але холодна війна закінчилася", – додала Джапарова.

Говорячи про можливий напад Росії на Україну, заступник глави МЗС України заявила, що українська армія сильно змінилася, а Україна вже не та країна, що була у 2014 році.

"Ми не країна 2014 року. Українська армія кардинально змінилася. Йдеться не тільки про військову відповідь, а й про впевненість. Якщо відбудеться напад, ми відповімо чітко, всіма можливими способами", – заявила Джапарова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: