fbpx
Сьогодні
22:28 11 Січ 2022

У Конгресі США запропонували оголосити Україну країною "НАТО+"

Фото: ukrinform

Конгресмени США від Республіканської партії мають намір внести законопроект, у якому пропонують оголосити Україну країною «НАТО+», а також збільшити фінансування постачання летальної допомоги ЗСУ.

Про це повідомляє Голос Америки.

«У дипломатії мало шансів на успіх, якщо не підходити до неї з позиції сили», — сказав ініціатор законопроекту, представник Республіканської партії у комітеті Палати представників у міжнародних справах Майкл Маккол.

Законопроект пропонує забезпечити Україні військову та дипломатичну підтримку, у тому числі збільшити фінансування постачання летальної допомоги ЗСУ, йдеться у повідомленні. Конгресмен Майк Роджерс уточнив, що йдеться про протиповітряну та протикорабельну зброю.

Також документ визначає Україну як країну «НАТО+», щоб прискорити розгляд питань щодо продажу американських оборонних товарів та послуг, і вимагає, щоб США офіційно визначили, чи Росія є державою-спонсором тероризму, передає ЗМІ.

«Законопроект також чітко дає зрозуміти, що вимоги Путіна, такі як право вето на вступ країн до НАТО та мораторій на розгортання ракет середньої дальності в Європі неприйнятні та суперечать інтересам національної безпеки США», — уточнив Роджерс.

Документ також передбачає виділення $155 мільйонів Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода для боротьби з російською дезінформацією у країнах колишнього СРСР на 2022 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: