fbpx
Сьогодні
19:50 11 Січ 2022

"Це надзвичайна ситуація": США про війська Росії на кордоні з Україною

Фото: usembassy.gov

Посол США в Москві Джон Салліван назвав скупчення військ Росії на кордоні України надзвичайною ситуацією і реальною загрозою. За його словами, деескалації з російського боку не спостерігається.

Про це йдеться в інтерв'ю Саллівана російському виданню "Дощ".

"Ситуація на кордоні (України – ред.) не змінювалася з того часу, як Білл Бернс, директор ЦРУ, приїжджав сюди (до Москви – ред.) на самому початку листопада", – сказав посол.

За його словами, в умовах загрози російського вторгнення в Україну складно обговорювати з Москвою так звані "гарантії безпеки". Дипломат підкреслив, що деескалації на кордоні не спостерігається.

"У нас є гостра проблема в Україні, що все загострюється масованим стягуванням російських військових сил до кордону з Україною. У США це створює відчуття надзвичайної ситуації", – додав Салліван.

Посол зазначив, що США не будуть приймати рішення щодо російських пропозицій без європейських партнерів і союзників, включаючи Україну. Дипломат додав, що сьогодні проводиться безліч обговорень ситуації як на рівні президентів, так і міністрів закордонних справ США та України.

"Ці обговорення тривають практично кожен день на дуже, дуже високому рівні. І триватимуть сьогодні", – уточнив Салліван.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: