fbpx
Сьогодні
Фото 15:45 11 Січ 2022

Київський музей української діаспори показав раритетне фото Ігоря Сікорського з його винаходом

English version here

Незвичний агрегат — санки із кермом та гвинтом створили два студенти Київського політехнічного інституту — Ігор Сікорський та Федір Билінкін

Це відбулося в 1909-1910 роках розповідають у музеї Вечірньому Києву.

Сікорський аеросани

Фото: Igor I. Sikorsky Historical Archives

«Взимку 1909-1910 років Ігор Сікорський створив свої перші аеросани з двигуном "Анзані" потужністю 15 кінських сил, які були розраховані на двох пасажирів. Їх випробували в лютому 1910 року на київському іподромі. Однак це вже була модифікована версія з двигуном потужністю 25 кінських сил, яка могла перевозити 4 людей зі швидкістю 35 миль/год», — зазначають у Музеї.

Успіхи Сікорського в розробці аеросаней помітили у Франції. Йому запропонували продовжити працювати в цьому напрямку, однак конструктор відмовився, адже для нього пріоритетом залишався гелікоптер.

Сікорський винаходи

Фото: Ілюстрації з добірки «Історія вітчизняної авіації» Валерія Лисенка

Дізнатися більше про цей та інші винаходи Ігоря Івановича киян запрошують на виставку «Наш Сікорський», яка діє в музеї на постійній основі.

Також можна відвідати Museum Sikor Sky: віртуальний музей-хаб.

Платформа презентує Україну та Київ через віртуальний візит до колиски гелікоптеру Sikorsky на вулиці Ярославів Вал, 15-б.

А в середині Museum Sikor Sky можна побачити піонерів авіації та їх винаходи, відкрити за дверима цифрового світу інші музейні простори, що приєдналися до проєкту, зокрема і Музей української діаспори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: