fbpx
Сьогодні
14:57 11 Січ 2022

До кордонів України Росія перекидає військові гелікоптери

До кордону України Росія перекидає бойові та транспортні гелікоптери

Про це повідомляє "Дом" з посиланням на дані The New York Times.

За даними розвідки, зараз біля кордонів України та поблизу лінії зіткнення на Донбасі зосереджено близько 100 тис. військових.

Незважаючи на те, що нарощування військ зараз призупинено, США побоюються, що розміщена там авіація та гелікоптери можуть стати "вирішальною перевагою" Росії у разі вторгнення в Україну.

За даними The New York Times, в адміністрації Байдена вважають, що Росія могла відкласти вторгнення в Україну, яке планувалося наприкінці грудня — на початку січня, через погодні умови.

Так, через теплу зиму ґрунт не замерз, а це ускладнює переміщення військової техніки.

Водночас прессекретар Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Росії не варто недооцінювати важелі впливу Сполучених Штатів у разі вторгнення в Україну. Якщо Кремль нападе, Вашингтон готовий запровадити безпрецедентні, жорсткі санкції.

"Росія зосередила майже сотню тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною, і зробила це у порівняно короткі терміни. Це Росія роками здійснювала інтервенцію, окупацію, ескалацію конфліктів проти сусідів", — пояснив Прайс.

Нагадаємо, напередодні в Женеві відбулися переговори США — Росія.

А 12 січня у Брюсселі відбудеться зустріч Ради Росія — НАТО, 13 січня заплановані переговори Росія — ОБСЄ у Відні.

Сьогодні делегація США проведе консультації з керівництвом Північноатлантичного альянсу, союзниками з НАТО та офіційними особами ЄС з питань європейської безпеки у контексті агресії Кремля проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: