fbpx
Сьогодні
09:05 11 Січ 2022

Адміністрація Байдена санкціювала додаткові фінанси на допомогу Україні

English version here

Фото: Getty Images[;en]Photo: Getty Images

Наприкінці грудня адміністрація Байдена дозволила надати Україні додаткові 200 мільйонів доларів у сфері безпеки

Про це повідомляє CNN із посиланням на 4 джерела.

Ще раніше Держдепартамент обговорював конкретні деталі щодо додаткової допомоги в сфері безпеки, яка була санкціонована.

У цьому випадку адміністрація Байдена, схоже, хотіла тримати цей новий пакет поза увагою перед переговорами цього тижня, повідомили два джерела в Конгресі.

У Держдепартаменті також заявили, що протягом останніх кількох тижнів було доставлено озброєння і що допомога буде продовжуватися, але відмовився обговорювати деталі.

"Я не збираюся вникати в кожен транш. Справа в тому: за останній рік ми надали Україні більше допомоги в галузі безпеки, ніж будь-коли з 2014 року. Ці поставки тривають, аж до останні кілька тижнів, і на найближчі тижні заплановано більше", – сказав представник Держдепартаменту.

Пакет безпеки дозволив перевезення більшої частини того самого оборонного обладнання, яке надавалося США в минулому, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, радіоприймачі, медичне обладнання, запасні частини та інше обладнання.

Пакет був затверджений лише за кілька тижнів до того, як США та Росія мали розпочати переговори цього тижня.

Довідка.

Станом на середину грудня США надали Україні понад 450 мільйонів доларів допомоги у сфері безпеки, сказав тоді CNN чиновник Білого дому.

До кінця року адміністрація поставила нові ракети Javelin і командно-пускові установки, патрульні катери класу Island, аптечки, радіоприймачі, електроніку, медичне обладнання, двигуни, генератори, запчастини та інше обладнання, сказав чиновник.

Держсекретар Ентоні Блінкен сказав ABC у неділю, що адміністрація продовжувала надавати оборонну допомогу Україні "протягом останніх кількох тижнів" і що "якщо буде подальша агресія Росії проти України, ми побачимо ще більше це".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: